<h2>Yoga</h2><p>Hatha Yoga, Aerial Yoga, Ashtanga Yoga. Hatha σημαίνει δυναμικός, ισχυρός, υποδηλώνοντας ότι είναι μια πρακτική που απαιτεί ισχυρή θέληση και αυτοπειθαρχία. Η λέξη Hatha προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις Ηa και Τha. Ηa σημαίνει ήλιος  και συμβολίζει </p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.bodymental.com.gr/more.php?l=el&id=3131' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Pilates Reformer</h2><p>Το Pilates Reformer  είναι μία άσκηση γυμναστηκής η οποία πραγματοποιήτε σε ένα όργανο γυμναστικής. Πρόκειται για μία επίπεδη πλατφόρμα, η οποία κυλά πάνω σε τροχούς, μέσα σε ένα συγκ...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.bodymental.com.gr/more.php?l=el&id=3130#a1' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Aerial Yoga</h2><p>Στο εξωτερικό ή Aerial yoga είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ πλέον έχει γίνει τάση και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία άσκηση που συνδυάζει κλασικές ασκήσεις γιόγκα με ακροβατικά. Στην αίθουσα ακούγεται χαλα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.bodymental.com.gr/more.php?l=el&id=3131' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Yoga
 
 Hatha Yoga
 
Hatha σημαίνει δυναμικός, ισχυρός, υποδηλώνοντας ότι είναι μια πρακτική που απαιτεί ισχυρή θέληση και αυτοπειθαρχία. Η λέξη Hatha προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις Ηa και Τha. Ηa σημαίνει ήλιος  και συμβολίζει τη φωτιά, την ενέργεια και τη δύναμη. Αντιπροσωπεύει την ηλιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη σωματική ενέργεια στον άνθρωπο. Τha σημαίνει σελήνη και συμβολίζει το νερό, τη συγκέντρωση και την ηρεμία.  Αντιπροσωπεύει την σεληνιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη νοητική - συναισθηματική ενέργεια στον άνθρωπο. Είναι μία άσκηση που φέρνει την ένωση, τη σύνδεση ανάμεσα σε σώμα, πνεύμα και ψυχή και την αρμονία σε όλα τα επίπεδα.
 
Η πρακτική της Hatha Yoga απευθύνετε σε κάθε ηλικία και σωματότυπο και περιλαμβάνει μια σειρά από σωματικές στάσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και διαλογισμό, o συνδυασμός των οποίων επιφέρει εναρμόνιση, ισορροπία και υγεία στο σώμα και το νου.
 
Με την Ηatha yoga επιχειρούμε:
 ευθυγράμμιση της σπονδυλική μας στήλη
 εξισορρόπηση νευρικού συστήματος  
 ευεξία και άνεση κινήσεων
 
Στόχος της Hatha yoga είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε μία αρμονική ζωή καταλαβαίνοντας καλύτερα το σώμα μας και τις ανάγκες του.
 
 
 
 
 
 Aerial Yoga
Στο εξωτερικό ή Aerial yoga είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ενώ πλέον έχει γίνει τάση και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία άσκηση που συνδυάζει κλασικές ασκήσεις γιόγκα με ακροβατικά. Στην αίθουσα ακούγεται χαλαρωτική μουσική και οι αθλούμενοι, πάντα αυτοσυγκεντρωμένοι, εκτελούν μια σειρά ασκήσεων γιόγκα πάνω σε υφασμάτινες αιώρες που κρέμονται από το ταβάνι. 
 
Η Aerial yoga προσφέρει: 
 απόλυτη χαλάρωση
 καλλίγραμμη και αδύνατη σιλουέτα
 ευθυγραμμίζει το σώμα και βελτιώνει η στάση του
 αποφορτίζει τους σπονδύλους
 απώλεια βάρους
 ανακούφιση από τους μυοσκελετικούς πόνους
 
 Ashtanga Yoga
Ashtanga σημαίνει τα οχτώ κλαδιά.
Χαρακτηριστικό στην Ashtanga yoga είναι το σύστημα vinyasa. Ο όρος αυτός αναφέρεται στις συγχρονισμένες με την αναπνοή κινήσεις που συνδέουν μεταξύ τους τις διάφορες στάσεις γιόγκα, δημιουργώντας μια δυναμική ροή καθ' όλη τη διάρκεια της πρακτικής. Μία από τις κύριες λειτουργίες του συστήματος αυτού είναι να παράγει μια έντονη θερμότητα στα εσωτερικά όργανα, τα οποία τη διοχετεύουν κατόπιν στο υπόλοιπο σώμα. Τα οφέλη της θερμότητας αυτής είναι ο σε βάθος καθαρισμός του σώματος από τις τοξίνες υπό μορφή ιδρώτα και η ελάττωση της πιθανότητας τραυματισμού κατά την πρακτική.   
 
Η Ujjayi pranayama στην  Ashtanga yoga είναι η τεχνική της αναπνοής που διατηρείται από τον ασκούμενο σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής και βοηθάει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Bandha είναι τα εσωτερικά κλειδώματα που δημιουργούνται από την απαλή σύσπαση των μυών σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Το Drishti στην Ashtanga yoga είναι η εστίαση της προσοχής σε σημεία του χώρου βοηθώντας έτσι την βαθύτερη συγκέντρωση.
 
Οφέλη της ashanga yoga:
 καλή υγεία
 ενέργεια
 δύναμη
 αντοχή
 σωστό τρόπο σκέψης
 
 
 

Το γυμναστήριο μας που βρίσκεται στην Αρτέμιδα - Βορειοανατολική Αττική, στελεχώνεται από έμπειρους γυμναστές με εξειδικευμένες γνώσεις, επιλεγμένους με αυστηρές διαδικασίες, πρόθυμους και αφοσιωμένους στο έργο τους, έτοιμους να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε κατάσταση.

 

Έχουμε δημιουργήσει για όλους εσάς ένα χώρο φιλικό που μπορεί να καλύψει όλες της ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου τόσο στο σωματικό αλλά και το πνευματικό επίπεδο.  

 
 

Λεωφόρος Καραμανλή 95, Άρτεμις / Βορειοανατολική Αττική
Τηλέφωνο: 2294087852 Κινητό: 6973355671 E-mail: katerinapalla@hotmail.com